Французойката през 1878 г.става модел за Статуята на свободата. Ще ви

...
Французойката през 1878 г.става модел за Статуята на свободата. Ще ви
Коментари Харесай

Статуята на свободата има лицето на истинска жена, живяла през 19 век

Французойката през 1878 г.става модел за Статуята на свободата. Ще ви разкажем за какво скулпторът го е избрал, с цел да сътвори признака на Америка. ...
Прочетете още
На 20 години тя се омъжила за 50-годишния производител на шевни машини Айзък Сингер, а след гибелта му става най-богатата жена в страната.

Красива, богата, забавна дама в никакъв случай не е оставала без внимание.  Не е изненадващо, че тя била определена за модел на Статуята на свободата: в последна сметка тя олицетворявала сбъдната американска фантазия.

След като останала вдовица, Изабела стартира да пътува из целия свят, търсейки нови забавни познанства и провокации, била още доста млада, с цел да се погребе под траурните одежди. Тя се омъжила наново за холандския цигулар Виктор Робстет, който е международна звезда и граф, тъй че Изабела станала и графиня. Скоро Изабела станала звездата на светските салони в Америка и Европа, и е канена на всички всемирски събития. На едно от тях тя се срещнала с известния френски ваятел Фредерик Бартолди., който просто търсил модел за Статуята на свободата, която е замислил.

Бартолди толкоз бил впечатлен от лицето на Изабела, че решил да я употребява като модел на своята на своята статуя.

Избела се омъжила и за трети път на 50 годишна възраст за Пол Сохеж, прочут колекционер на скъпи творби на изкуството. Живяла е до 62 години и умира през 1904 година в Париж. А статуята с нейното лице продължава да се издига над остров Бедлоу, символизиращ главната американска горделивост - Свободата.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР